Gündem:
ÖNDER AYTAÇ SERBEST BIRAKILDI
ÖNDER AYTAÇ SERBEST BIRAKILDI

Yazar Önder Aytaç serbest bırakıldı Dün gece geç saatlerde gözaltına alınan yazar Önder Aytaç ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı. Ayaç'ın Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik zirvesine ait olduğu iddia edilen ses kaydı soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öne sürülmüştü.

Aytaç, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdi.

Aytaç, ifade işlemlerinin ardından sabah saat 06.00 sularında serbest bırakıldı.

Eski bir emniyet mensubu olan Önder Aytaç, Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik toplantısına ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internete sızdırılmasından önce katıldığı bir televizyon programında bazı açıklamalarda bulunmuştu.

Aytaç'ın bu programda yaptığı açıklamalar, ses kaydına ilişkin önceden bilgisi olduğu iddialarını gündeme getirmişti.

Dün akşam saatlerinde Önder Aytaç'ın Ankara'daki evine giden polisler, kendisini bulamadı. Aytaç'ın bir süre sonra savcılığa başvurduğu ve gözaltına alındığı öğrenildi.

Resmi bir açıklama yapılmadı ancak ilk bilgiler Aytaç'ın güvenlik zirvesine ait olduğu iddia edilen ses kaydı soruşturması kapsamında gözaltına alındığı yönündeydi.

Başbakan avukatlarından Uslu ve Aytaç hakkında savcılığa başvuru

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları da daha önce Twitter hesaplarından "suç teşkil eden dinlemeleri yayınlamaları" nedeniyle Önder Aytaç ve Emre Uslu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukatlar şimdi soruşturmayı yürüyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Uslu ve Aaytaç'ın kaçabileceğini söyleyerek gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Erdoğan'ın avukatları başvuru dilekçesinde, "Son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada, Fethullah Gülen grubuna/örgütüne mensup bazı kamu görevlileri ile gazeteci ve eski polislerin yurt dışına kaçtığı, diğerlerinin de kaçacağı, yarınki seçimden hemen sonrası için ABD, Belçika, Kanada ve İsrail'e uçak bileti aldıklarının konuşulup yazıldığı" belirtilerek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Başvuruda ayrıca, Önder Aytaç'ın Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik toplantısına ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internete sızdırılmasından önce katıldığı bir televizyon programında bazı açıklamalarda bulunduğu da ifade edilerek, "Bu suçun da olağan şüphelileri içinde olmaları muhtemeldir" denildi.

Dilekçenin ekinde, Aytaç ve Uslu'nun "basına yansıyan bilet örneklerinin" bulunduğu bildirildi.


CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku