Gündem:
'SİHA'mız DÜŞÜRÜLÜYOR, BAŞKA ÜLKEDEN DUYUYORUZ”

“SİHA’mız DÜŞÜRÜLÜYOR, BAŞKA ÜLKEDEN DUYUYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin F-16 savaş uçağı ile dün Suriye’de Türk SİHA’sını düşürmesi sonrası iktidara sert çıktı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Helikopterimiz düşürülür, başka ülkeden duyarız. Gemimiz basılır, başka ülkeden duyarız. Şimdi de SİHA'mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz. ABD “meşru müdafaa” diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise “farklı teknik değerlendirmeler” diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor. Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı “ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der” diye mi şekillendireceğiz?”

CEZAEVİ ZİYARETİ

Kemal  Kılıçdaroğlu, Gezi davasından tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman’ı Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ardından Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na geldi. Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davasından tutuklu olan film yapımcısı Çiğdem Mater ve Yönetmen Mine Özerden’i ziyaret etmek için saat 15.30’da cezaevine giriş yaptı.

Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku