Gündem:
VATAN'da BİRLEŞTİLER!
KURULTAYA BİR ÇOK ÖNEMLİ İSİM KATILDI

Kurultay'da sunumu haberhabere.com portalımızın da Genel Yayın Yönetmeni olan usta spiker Gülgûn Feyman Budak gerçekleştirdi.

Kurultaya İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özdemir, Anadolu Partisi Genel Sekreteri Emekli Tuğgeneral Türker Ertürk, Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mühibe Müge Gülses, eski Genelkurmay İstibarat Dairesi Başkanı ve şu anda Talat Paşa Komitesi Başkanlığı yapan emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Emekli Tümgeneral Beyazıt Karakaş, Emekli Tümgeneral Ayhan Gümüş, Emekli Tümgeneral Levent Ersöz, Emekli Tuğgeneral Ahmet Ergören, Abdullah Öcalan’ı sorgulayan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Abdullah Öcalan’ı yargılayan Yargıtay Onursal Üyesi Emekli Hakim Turgut Okyay, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Ufuk Söylemez, Enis Öksüz, Tayfun İçli, Barlas Doğu, Abdülhaluk Çay, TBMM eski Başkan Vekillerinden Hasan Korkmazcan, eski DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, eski İstanbul Valisi Erol Çakır, Uludağ Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Emekli Hakim Albay Ertan Urunga, Eski Emniyet Müdürü Levent Tekkaya, Eski Emniyet Müdürü Halis Oral, Eski Emniyet Müdürü Ferit Varol, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Enerji-iş Sen genel Başkanı Volkan Türkyılmaz, Eğitim-iş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, Birleşik Kamu-iş sendikasından Aylin Çınar, Prof. Dr. Sina Akşin, Şehit Aileleri Derneği eski Başkan Yardımcısı Sezai Okay, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Sümerolog Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ, ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, sanatçı Gülsen Tuncer, Atatürk Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi ilk Kadın Başkanı Prof. Dr. Taciser Onuk, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Yayman, Erciyes Üniversitesi eski Rektör yardımcısı Prof.Dr. Eyüp Selahattin Karakaş, Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cihan Dura, Op. Dr. Tayfun Budak, 'Sözde' Ergenekon Davası Avukatı Yıldırım Çavuşovalı, Avukat Hasan Dülgeroğlu, ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Semih Eryıldız, İşadamı Ali Rıza Tekin, İşadamı ve Siyaset Bilimcisi Aziz Cüneyt Yüksel, Soma İşçi Önderi Sefa Köken, Yatağan İşçi Önderi Kadir Uyar, Aksaray Saratlı Belediyesi CHP Meclis üyesi Ali Güneş, CHP Kadın Kolları MYK'sı eski üyesi Semiha Boya, TRT eski Başspikeri Mehpare Çelik, CKD Genel Yönetim Kurulu üyesi Ferda Paksüt, Mısırlı Diplomat Muhammed Atıf, Mardin Dekorya Aşireti Lideri Abdülkadir Yıldız gibi isimler katıldı.

Vatandaşların yoğun katılımı ve bütün tribünlerin adeta dolup taşması dikkat çekti. Katılımcılar sık sık sloganlarla kendilerini ifade ettiler.

Ankara Spor Salonunda düzenlenen "Milli Hükümet için Birlik Olağanüstü Genel Kurultayı" divan seçimiyle başladı. Kurultayda, İstiklal Marşı okundu, gündem oy birliğiyle kabul edildi.

"PAROLAMIZ VATAN, İŞARETİMİZ EMEK ve NAMUS"

Kurultay’da konuşan Genel Başkan Doğu Perinçek, “Parolamız vatan, işaretimiz emek ve namus. Söz veriyoruz. Türkiyemiz şeyhler, dervişler, müritler, çelebiler, cemaatler ve tecavüzcüler ülkesi olamaz” dedi. PERİNÇEK' İN TAM KONUŞMA METNİ İÇİN  TIKLAYINIZ

"ÇOBAN YILDIZINI BUĞDAY BAŞAKLARI SARACAK"

Genel Başkan Yardımcısı İlker Yücel, İşçi Partisi Olağanüstü Kurultayı'nın en çok merak edilen konusu olan İşçi Partisi'nin adının Vatan Partisi olarak değiştirilmesi önerisini sundu.  

İlker Yücel şunları söyledi:

"Şimdi yeni bir görevle karşı karşıyayız. Meydanlarda birleştirdiğimiz milletimizi tek bir siyasi yapı içerisinde birleştiriyoruz. Vatanseverlerin birleşme adresi artık burasıdır. Bugün nerede haksızlığa uğrayan birilerinin mücadelesi varsa orada vatan savunusu vardır. Daha bir sene önce ayaklanan gençlerimiz barikatların üstüne "Barikatın ardı vatandır" yazmıştır. Bizi Türkiye'nin birikimiyle buluşturacak her adım devrimin önünü açacak bir adımdır. Devrimin önünü açacak her adım bu yüzden ilericidir ve devrimcidir. Programımızı ve adımızı mücadelemize uygun hale getirelim. Bu yüzden Vatan Partisi adını öneriyoruz. Etnik ve mezhepsel ayrıma karşı en büyük cepheyi kurmak için ilk adımı atıyoruz. Vatan'da birleşmeye hazır mıyız? Şimdi çoban yıldızını buğday başakları saracak. Yaşasın vatan, yaşasın devrim!"

İŞÇİ Partisi, ismini ‘Vatan Partisi’, amblemini de yıldız etrafında buğday başağı olarak değiştirdi.

Bazı tüzük maddelerinde değişiklikler yapılmasına dair önergeler oya sunuldu ve kurultayın bütün kararları oybirliği ile alındı. Kurultay sonunda VATAN partisinin Genel Başkanı yeniden Doğu Perinçek olarak belirlendi. Yeni yönetim kadrosu, MKK ve Disiplin kurulu oluşturuldu.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Faruk Arslantaş 9 yıl önce

Tüm Kalbimiz le siz Lerleyiz
Vatanımıza Canımız Feda

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku