HDP MECLİS'e GİRERSE ERDOĞAN ile İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Politik rotasını şaşırmış olan bazı CHP’liler var. “HDP’nin barajı geçmesi için oyumu onlara vereceğim!” diyen...

Erdoğan’ın yarattığı katı düşmanlık ve yıkım yüzünden HDP’yi can simidi gibi gören bu insanları uyarıyorum: Bugün Erdoğan MHP’den çok HDP’nin Meclis’te olmasına güveniyor. Kürt açılımını yeniden başlatarak ABD’nin ve Avrupa’nın takdirini kazanmak isteyen Erdoğan, seçimden sonra azınlıkta kalırsa ortak olarak HDP’yi seçecek...

CHP’YE TUZAK KURANLARA OY HA!

Zaten 2015 Temmuz’undan sonra başlatılan operasyonlar sürecinde bile HDP’liler; ikide bir açıklama yaparak açılımın yeniden devreye sokulması halinde AKP ile görüşebileceklerini dile getirmediler mi? Bu örgütün asıl lideri olan Öcalan, “AKP’yi biz iktidar yaptık!” diye övünmüyor muydu? Erdoğan cumhurbaşkanı seçilip TBMM’ye geldiğinde onu ayağa kalkarak alkışlarla karşılayan tek muhalif siyasetçinin Selahattin Demirtaş olduğunu unuttunuz mu? Gezi olaylarını “AKP’ye karşı darbe!” gibi gösteren bu Selo değil mi? Yine, Sırrı Süreyya Önder, İmralı görüşmelerinde Öcalan’a, “AKP’nin Adalet Bakanı, MİT Başkanı ve biz, CHP’ye birlikte tuzak kurduk!” demiyor mu?

Şimdi AKP ve MİT ile birlikte CHP’ye tuzak kuran HDP’ye, bazı CHP’liler oy verecek öyle mi?

ŞEYH SAİT’İN TORUNLARIYMIŞ

HDP’ye tarikatçılar, cumhuriyet düşmanları, Atatürk’ün yeminli karşıtları oy verebilir ama bir CHP’linin oy vermesi en büyük ihanettir. Çünkü, HDP bu cumhuriyet rejiminin en büyük düşmanıdır. Bunların eş başkanları Pervin Buldan, meydanlarda “Şeyh Sait’in torunlarıyız!” diye nutuk atıyor?

Kimdir o Şeyh Sait ey CHP’li dostlar... Açın, bizim DERSİM İSYANLARI VE SEYİT RIZA GERÇEĞİ kitabımızdaki Şeyh Sait’in 1925 isyanını bir okuyun. Komünistler, bu ayaklanmayı gericilerle emperyalistlerin ortak projesi olarak değerlendirmişler.

O Şeyh Sait, isyan öncesinde yayımladığı fetvada, Atatürk’ü “dinsiz/ kâfir” olarak gösterdikten sonra onun ve onun yanında yer alanların öldürülmesini İslam dininin bir emri gibi duyuruyor. Cumhuriyeti yıkıp yerine hilafeti getireceğini ilan ediyor. Bu HDP, işte o yobaz ve bölücü isyancıyı, kendisine sembol yapmış, meydanlarda bunu haykırıyor. Bazı CHP’liler işte bu zihniyete oy vermek derdinde... Halbuki oraya verecekleri oy Erdoğan’a gitmiş olacak.

SORUN, KÜRT SORUNU DEĞİL BÖLÜCÜLÜK SORUNU

Muharrem İnce, ne yazık ki Tayyip Erdoğan’ın 2005 yılında kullandığı slogana sarılarak Kürt kökenli seçmenden oy almak peşinde. Erdoğan, 2005 yılında Diyarbakır’da, “Türkiye’de Kürt sorunu var!” diyerek kardeşliğimize süngü saplamıştı. Halbuki sorun Kürt sorunu değil. Kürt yurttaşlarımız bu ülkede asla sorun olmadılar ama emperyalizm bazı Kürt grupları kullanarak Türkiye’ye diz çöktürmeye çalıştı. 1925 Şeyh Sait ayaklanması böyledir. 1979’da PKK’nın ortaya çıkartılması böyledir. Bölücülük temelli terör sorununu Kürt sorunu diye göstermek, bütün Kürtleri töhmet altına sokmaktır ki bu yanlıştır.

Güneydoğu’daki tarihsel ve ekonomik kökenli sorunları etnik sorun gibi gösteren bu yaklaşım, AKP’nin artık eskimiş olan politikalarından medet ummaktır.

İNCE’YE DOST UYARISI

Muharrem İnce’nin iyi bir Atatürkçü ve yurtsever olduğundan kendim kadar eminim. Ama birileri onu HDP kuyusuna itmeye çabalıyor. Sayın İnce’nin ikide bir Selahattin Demirtaş ve HDP mesajı vermesi, anadil eğitiminden söz etmesi, çoğunluğu ürkütüyor. Yüzde 10’u bile bulmayan HDP oylarına bakıp geride kalan yüzde 90’da ürküntü yaratmak ne oluyor? Sayın İnce’nin bu kadar etnik vurgu yapma ihtiyacı yoktur.

Eğer Sayın İnce seçimi kazanmak istiyorsa, oyların çoğunun olduğu kesimi ihmal etmemeli. Kendisine önerim; Erdoğan’ın Türk milletini kandırmak için kullandığı malzemelere dikkat ederek bu araçları onun elinden almasıdır. Bölgedeki etnik terörü azdıran siyasetçinin AKP Lderi Erdoğan olduğunu neden dile getirmez? Neden Habur’dan, Dolmabahçe mutabakatından, Oslo görüşmelerinden, burada PKK temsilcilerine, “Bölgede sizi rahatsız eden yönetici varsa değiştirelim! Şehirleri bombalarla doldurduğunuzu biliyoruz!” diyen MİT görevlilerinden söz etmez? Oslo’da PKK temsilcileriyle görüşen Başbakan Erdoğan’ın temsilcisinin kim olduğunu niye ifşa etmez? Kandil orada dururken AKP’nin 16 yıldır niye oraya operasyon yapmadığını neden sormaz?

Bu kadar çok Kürt deyip de Türk milletinin adını şöyle bir geçiştirmesi, Erdoğan’ın tavrını hatırlatmıyor mu? Sayın İnce, başarılı olmanı çok isteyen bir Atatürk aydını olarak, seçmenin çoğunluğunda burukluk yaratan konulara fazla odaklanmamanızı öneriyorum.

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87