ÖNÜMÜZE ÇEKİLEN SETLER…
 
Giriş notu;
 
Her kafadan bir ses çıktığı bu hay huy arasında, hele de kendini dünya genelinde yaşayan 13 sultandan biri olarak tanıtan, lanse eden, ticari anlamda faal 5. kuşak torunları görünce eski defterleri açmak, eski değerleri anmak farz oldu yine!
 
Kurduğu web sitesiyle girişimci ruhunu sanal ortamda kanıtlayan “kadın sultan” akçe üzerinden para topluyormuş. ( nasıl oluyorsa!) El işlemeli balta, Osmanlı sancakları, tişört, fes, sarık, takke, tespih, çay bardağı, rozet, padişah, saray, sultan ve Cuma selamlığı kokuları satıyormuş! Ürün bol, seçenek çok sultanda! Ayrıca parlamenter sistem canına yettiğinden belediyelerin davetlisi olarak konferanslar da veriyormuş. Cennetmekân Sultan Abdülhamit Han’ın 5. kuşak torunu olan başarılı iş kadınının eğitimi nedir bilmem merak da etmem! Kendisine önerim; yaratıcı ve girişimci ruhuna biraz da tarih bilgisi katsın. Örneğin; atalarının dönemindeki baskı ve sansürü, İstanbul’un işgali sırasında yaşananları, İngiliz gemisine kapağı atan dedelerini okusun. Yararlı olacaktır. Ne de olsa kendisi dünyada yaşayan 13 sultandan biridir ve sultanlara görüntü kadar bilgi ve kültür de yaraşır…
 
Bu aktüel girişten sonra gelelim gelişmeye! Hanedan mensupları sultanlar duymasa da geçmişimizde çok büyük bir Aydınlanma yıldızı vardı. Aydınlattı ve gitti. Cumhuriyet kuşağı bu yıldıza da, aydınlığa da sahip çıktı, görevini yaptı, yapmayı da sürdürüyor…
 
O yıllarda toplum cahildi, o kuşağın görevi eğitmek.
Halk bilinçsizdi, o kuşağın işi bilinçlendirmek.
Toplum işsizdi, yönetimin görevi iş yaratmak.
Anadolu mahrumiyet bölgesiydi, aydının işi oraya koşmak.
 
Özetle Cumhuriyet, o kuşağa emanet edilmiş bir armağandı, insanlığı aydınlatan bir mirastı, insan olmanın, insan kalmanın anahtarıydı, özgürlük, eşitlik, kardeşlik sembolüydü, aşağılanmaya boyun eğmemek, insanca yaşamı savunmaktı…
 
Geçmişten devraldığımız büyük kültürel cehaleti, Cumhuriyetle alt etmiştik. Bugün eğitim kuşatılmış, okullarda bilimsel eğitimin içi boşaltılmış, cehaletin tüm beyinlere yayılmasının önü açılmış, bilim, kültür, bilimsel düşünce, evrim teorisi, biyoloji, genetik kodlar müfredattan çıkarılmışsa abartısız olarak şu söylenebilir ki, kuşaktan kuşağa geçecek olan bu uygulamayla ülkenin yarınları yok edilmektedir.
 
Büyük ve ülkemize çok pahalıya mal olacak olan bir düzenlemeden söz ederken, bu kararın ülkenin yarınlarına neler getireceğine (götüreceğine mi demeliydim?) ait bir bilanço çıkarmak söz konusu mudur? Bu konuda çalışmalar yapacak, daha doğrusu bunu göze alacak kişi ya da kurumlar var mıdır, ya da kaldı mı? Bu iş konunun uzmanlarını ilgilendiren çetrefil bir konudur, bizi aşar deyip susalım…
 
Nasılsa turizm çökmüş, inşaat alıp başını gitmiş, barış politikası pasif bulunduğundan, aktif barışa geçilmiş(!), savaş kapımıza dayanmış, anayasa değişikliği TBMM’den babalar gibi geçmiş, referandum hazırlıkları başlamış bundan sonra ne yapılır ki deyip boş vermek mi gerekir?
 
Yoksa basın özgürlüğüne olan bu ebedi ve ezeli düşmanlık sonucu gazeteciler ve aydınlar hapsi boylamışken, korku imparatorluğu ortada kol gezerken, bana değmeyen yılan bin yıl yaşasıncıların sayısı hızla artarken yeni setler bulup arkasına saklanmak mı?
 
Tabi ki ikisi de değil! Ya “Çarşamba’yı sel aldı, bir yar sevdim el aldı” türküsünün sözlerini şöyle değiştirip; “Memleketi sel aldı, bir ülke sevdim el aldı” eşliğinde el çırpıp oynayacak, ülkenin tüm psikiyatrlarını acilen iş başına çağıracağız.
 
Ya da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın; “Eskisiyle kıyaslanmayacak şekilde Atatürk Cumhuriyeti’ni biz güçlendiriyoruz” sözünü esas alıp sorun yokmuş deyip rahatlayacağız!
 
En üst kademeden içimize sular seller serpildikten sonra doktor da neymiş!
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87