PAHALI TECRÜBELER…
 

Dünden bugüne pahalı tecrübeler yaşamak, ağır faturalar ödemek bu ulusun dertli olduğu alanlardan biridir. Bu karmaşa içinde ve tablo günbegün ağırlaşırken, bölge ısınırken, kendi iç sorunlarımız dağları aşmışken kısa sürede çözüm umudu yokken ya da çok zaman alacakken bir iki fırça darbesiyle resmi ortaya koyalım.
 

Efendim yaz geldi ama turizmde ıssız bir yaz yaşayacağımız belli oldu. Olsan turizmde kriz bizi beklerken, biz Katar merkezli krizle meşgulüz! Şimdi bekle ki turist gelecek!

Allah’tan başbakan açıkladı da yüreğimize su serpildi yine! Hani referandum sonrası ülkemiz uçuşa geçecekti ya! Gözümüz aydın geçmiş! Ortadoğu bataklığına doğru saplanıyoruz. Enflasyon doludizgin. İşsizlik can yakıyor. Genç nüfusun üçte biri işsiz! Şehit cenazeleri gelmeyi sürdürüyor. Uçuş buysa eğer iyiymiş! Uçuşa geçeceğimiz açıklaması hangi hesap üzerine yapılıyor biz bilemeyiz ama yönetim üzerinde etkili ve inandırıcı olduğu kesin! 
 

Açıklandığı üzere uçuş her anlamda hayata geçmese de MEB’de hızlı seyrediyor! Örneğin 4 yaşındaki çocuklara tekne orucu yani çocuk orucu tutturmaya başladık. Çocuklar artık günün belli bölümlerinde aç kalarak oruç tutmaya alışacaklar! Demek ki neymiş? Ağaç yaş iken eğilirmiş! Çocuk küçükken oruca alıştırılırmış!
 

Yine MEB’in bir başta atağı da şu! “Eğitim Kurumları sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” değişti. Buna göre; Atatürk vurguları metinden çıkarıldı. Atatürk köşeleri kaldırıldı. Kut-Ül Amare Zaferi ve 29 Mayıs İstanbul’un Fethi etkinlikleri düzenlenmesi eklendi.Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin yeni şekli yayınlanınca ve yapılan köklü değişiklikleri görünce bir eğitimci olarak aklıma ne yapmalı ne yapıyoruz soruları takıldı. Tam da o sırada önüme bir bilgi notu daha düştü paylaşmadan geçemem…
 

“Tahran’ın Kırmızı Sirenleri” adlı kitabın yazarı İranlı Shahzadeh N. İgual diyor ki; “İran çok acılar çekti. Dilerim böyle acıları Türkiye çekmesin. Atatürk, inanılmaz bir önder. Nutuk’u iştahla okudum. Atatürk, İslam coğrafyasında bir talih kuşuydu. O talih kuşu Türkiye’nin başına kondu. O öyle bir deha ki o zamandan bu zamanı görmüş ve bilmiş. Gençliğe Hitabeyi herkes ezberlemeli, Nutuk’u ise okumalı. Türkiye’yi particilik değil, Atatürkçülük kurtaracak.”
 

Anlamadığım, anlayamadığım şu! Elin İranlısında Atatürk’e karşı bu ne sevgiymiş, bu ne tutkuymuş, bu ne merakmış! Ülkemizde esas ve yardımcı rollere baktığımızda artık zor bulunan bu değerlendirme için, üst aklın isteklerine göre evden sokağa yeniden şekillendirildiğimiz için bana ilginç geldi ve hemen okuma listeme aldım kitabı! İranlı yazar kısaca ne diyor bize; “yatın kalkın Atatürk’e dua edin” diyor. Öyle yapmıyor muyuz zaten? 
 

Baksanıza MEB hız kesmeden ve birinciliği kimselere kaptırmadan çalışıyor, değiştiriyor, uyguluyor…

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87