SEÇİMİN STRATEJİSİNİ CEMAAT BELİRLİYOR

Her seçim döneminde çok çetin tartışmalara tanık oluruz. Ancak bu dönem Cumhuriyet tarihinin en farklı seçim sürecini yaratmıştır.

Büyük yolsuzluğun ortaya çıkarılmış oluşuna karşın, ilk kez, siyasi partilerden daha çok bir Cemaat, seçimin ana aktörü olmuştur.

Seçim propagandaları siyasi partilerin proje tanıtımları özelinde stratejilerin savaşı olması gerekirken, böyle olamadı.

Hem muhalefetin hem de AKP’nin stratejisini Fethullah Gülen Cemaati belirledi ve yönlendirmeye başladı, yönetmeye de devam ediyor.

Ortaya çıkan ses ve görüntü “tapeleri” seçimin sonucunu nasıl etkileyecek, şimdiden bilinemez.

Türk halkı bunlara itibar edecek mi? Sandıklar açıldığında göreceğiz.

Ama araştırma şirketlerinin ortaya koydukları anket araştırmalarına göre AKP hiç beklemediği bir sonuçla karşılaşabilir. Yani ağır bir yenilgi de ortaya çıkabilir.

Yine de sandıkların açılışını beklemek gerekiyor.

Geçmiş seçimlerde Cemaatle her alanda iş ve güç birliğine gitmiş olan AKP, bu kez kendini çatışmanın göbeğinde buldu. Her iki taraf birbirlerini ahlaki olmayan olaylara karışmakla suçlamaktadır. Bunun AKP’ye bir kaybı olacak.

Ancak CHP’ye ne yararı olacak?

İlk bakışta bir miktar oy sanki kayarmış gibi görünüyor ama seçim sonrası hangi isteklerle CHP genel merkezini bunaltırlar belli değil!

2011 genel seçiminde belden aşağı vuruşlarla çok ağır yara almış olan MHP her şeyin uzağında kalmaya çaba harcıyor. Neden? Bunu analiz etmekle uğraşmıycam.

TSK’ya karşı yapılmış olan Ergenekon, Balyoz ve öteki operasyonlarda rol alan Cemaat mensubu emniyetçi, savcı ve yargıçlar artık açığa çıkmış durumda.

Bunun örtbas edilir bir yanı kalmadı. Cemaat tarih ve insanlığın vicdanında mahkum edilmiştir.

Tüm operasyonlarda Başbakanın Erdoğan’ın müdahalesinin olmadığını düşünmek de aptallık ötesi olur.

Hem Cemaat hem de AKP’nin kurmaylarının ortaklaşa kurguladıkları ve uyguladıkları,  zayiatı ağır bir operasyon  olmuştur.

Her iki taraf da bunun altından nasıl kalkacağını şaşırmış durumda.

AKP cephesi bir hamle yaparak hukuksal kılıfla Ergenekon tutuklularını salıverdi! Tabii ki bu, beraat değil. Yargıtay süreci devam ediyor.

Bu olay bile her iki tarafın kavgasıdır.

Hem hukuk alanında hem de iç politika arenasında Cemaat üzerinden bir kavga yürütülmektedir. Bunun yolsuzlukları unutturup unutturmayacağını 30 Mart gecesi göreceğiz.

Sandık sonucu galiba halkımızın karakterini de ortaya koyacak. Ne dersiniz?


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87