TARIK AKAN BU KADAR MI ÖNEMSİZ SİZİN İÇİN?

Devrimci sanatçı, jön Türk Tarık Akan’ı yüzbinler uğurladı. Orada olanlar da televizyonları başında cenaze törenini izleyenler de eminim ki gözyaşlarını tutamadı.

Halkın sevgisi öyleydi. Peki ya siyasetçilerin…

Çok acı…

Bir ülkenin Kültür Bakanı bu kadar önemli bir şahsiyetin ve ülkenin sanatını ilerletmiş birisinin cenazesine nasıl katılmaz? Ayıp değil mi? Saygısızlık değil mi?

Kabul edilemez bir durum.

Tamam bu kabul edilemez… Hükümetten bir ismin bile gelmemiş olmasını neyle açıklayacağız?

Diyecek söz bulamıyorum.

Hükümet yetkililerinden birisinin dahi katılmamış olması da onların sanata ve sanatçıya verdiği önemi göstermiş oldu bir kez daha.

Ama şimdiki soru daha vahim…

Soruyorum: Her açılışa katılan, her önemli şahsiyetlerin ölümüne taziye mesajları yayınlayan, hatta dinci olarak kabul edilen Akit Genel Yayın Koordinatörü ve yazarı Hasan Karakaya’ya taziye mesajı gönderen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan neden hiç ses çıkmadı?

Hele ki, zamanında TSK’ya olmadık hakaretleri eden, şeriatı öven, laikliği yerin dibine batıran yazılar yazan ve yazılarıyla karşı görüşte olduklarına nefret kusan Karakaya’ya taziye mesajını gönderiyorsun da, Tarık Akan ile ilgili neden hiçbir şey söylemiyorsun?

İnsan bazen hayret ediyor!

Nasıl olur da Atatürkçülük için mücadele etmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurunu hep yukarıda tutmuş ve halkı orduyla buluşturmak için birçok açıklama yapmış Tarık Akan’a taziye mesajı göndermezsiniz? O kişi bu kadar mı önemsizdi sizler için…  Ya da Karakaya o kadar mı önemliydi size göre…

Üzüldüm. Ne denebilir ki?

Öte yandan cenazeye katılan eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu da tebrik etmek istiyorum. İşte budur! Orada bu iki ismin görüntü vermesi ve cenazeye katılması çok çok önemliydi.

Cenazeye katılan yüzbinlere de teşekkür etmeden geçmeyelim…

Siz sanatçının değerini Kültür Bakanlarından veya yetkililerden daha çok biliyorsunuz… Teşekkür ederim.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87