“BAŞBAKAN’IN ZIRHI YASASI” ONAYLANDI

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, 6532 sayılı, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

24 Nisan 2014 tarihli yazımda “Açıkça görüldüğü üzere MİT yasası Başbakan'ı ve onun iktidarını güçlendirme yasasıdır” diyerek bu yasanın aslında ne anlama geldiğini açıkça belirtmiştim.
Bu yazıyı okumak için TIKLAYINIZ.

Yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasıyla beraber, neredeyse denetimsiz bir şekilde devletin gözü, kulağı ve artık ‘silahı’ da olma kozunu ele geçirmiş olan Başbakan’ın bu sınırsız yetkiyi nasıl kullanacağını bekleyerek göreceğiz.

Başbakan’ın eline bu sınırsız gücü veren kanunun Abdullah Gül tarafından onaylaması da bir yerde Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan tartışmalara nokta koydu diyebiliriz. 

Kanunun, devlet protokolünde birinci sırada bulunan kendi makamının ‘hava’sını bile gölgede bırakacağını bile bile Cumhurbaşkanı tarafından süratle onanmış olması gösteriyor ki önümüzdeki dönem için Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül arasında tam bir mutabakat sağlanmıştır. Her ikisi de eğer gündemi deprem şiddetinde sarsacak bir gelişme olmazsa şu andaki koltuklarında birer dönem daha oturacaklardır.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin rolü tamamen sembolik kalacaktır. Plan kurulmuştur. Yerel seçimlerden galip çıkan iktidar partisinin resmen Abdullah Gül’ü tekrar aday göstermesi durumunda yerel seçimde aldığı oydan daha fazlasını alacağı açıktır. Muhalefet partilerinde, bu kurulmuş planı değiştirecek bir irade mevcut değildir.

Gelecek dönem, muhalefet partilerinin işi çok daha zordur. Zira muhalefet, hakkında dizi dizi ‘sesli-görüntülü tape’ler çıkan bir hükûmeti yıpratmayı bile becerememiştir. Yerel seçimler, muhalefetin kendisini ispatlayabilmesi için daha kolay bir lokma iken bu gerçekleşmemiştir.

Kanımca önümüzdeki Başbakanı ve Cumhurbaşkanı bellidir. Gelecek dönemde asıl gündemi oluşturacak konu ‘muhalefetin muhalefeti’dir. Muhalefet partilerinin kendilerine çeki-düzen verme zamanı çoktan geçmiştir bile…

Tespih bozulmalı, yeni ve sağlam bir ip üzerine, yeni tanelerin eklenmesiyle, yeniden dizilmelidir.


Önümüzdeki dönemde muhalefet partilerinin yönetimlerinde ve tüzüklerinde çok büyük değişiklikler yapılması kuvvetli ihtimal ve ülkenin de yararına olacaktır.


https://twitter.com/drtayfunbudak
https://www.facebook.com/tayfun.budak.790
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87