ERGENEKON(!)CULAR 2446 GÜNDÜR İÇERİDE

YOLSUZLUK SANIKLARI 73.GÜN DIŞARIDALAR


17 Aralık 2013’te bütün yurdu sarsan ‘Yolsuzluk Operasyonu’ kapsamında tutuklanan ‘İki Adet Eski Bakan Çocuğu’yla kimin maşası ve adamı olduğu belirsiz(!) bir ‘Çocuk İşadamı’ Reza Zarrab tutukluluklarının 73. Gününde, dün tahliye edildiler.

Başbakan artık kimseyi şaşırtmayan üslup ve seviyesiyle
bu tahliyeyi "Hak yerini buldu" diyerek yorumladı. Bu yorumun toplumun büyük kesiminin tepkisini çektiğini, hatta Başbakan’ın bir kısım seçmenini bile sarstığını söyleyebiliriz sanırım.

Ülkemizin son yıllarına ‘Adliye Binaları’ damgasını vurdu.

Bu dönem içerisinde ‘Sözde Ergenekon’ ve ‘Sözde Balyoz’ süreçleri de yaşandı, yaşanıyor.

‘Biz Dışardakiler’
istediğimiz zaman istediğimiz dağ, deniz, yayla, ova havası soluyabiliyoruz.

‘Onlar, İçeridekiler’
ise 7 yıldır 3-5 metrekare hücrenin ne kadar havası olursa onunla yetiniyorlar.

17 Aralık sürecinde, ‘İki Adet Eski Bakan Çocuğu’ ve ‘Bir Adet Çocuk İşadamı’ ‘ADİ SUÇ’ kapsamına giren ‘Yolsuzluk Suçlaması’ ile gözaltına alınmışlardı. Paralar, para sayma makinaları, babalarıyla son dakika konuşmaları malum. Yani haklarında iddia edilen suç, ‘UTANÇ’ kaynağı idi.  Bu tarz bir suçlamayla hapse giren kişiler ne içeride ne de dışarıda ‘Başı Dik’ yürüyemezdi.

‘Sözde Ergenekon’
veya ‘Sözde Balyoz’ sanıklarının ise Güçlü’ nün adaleti tarafından üzerlerine atılan suçlama, toplumda hiçbir zaman ‘ADİ SUÇ’ veya ‘UTANÇ’ kaynağı olarak değerlendirilmemiştir. Onların zaten içtimai hayatlarındaki ‘MEMLEKET SEVDALARI’, Güçlü’ nün kurgu mantığını harekete geçirmiş ve onların bu yüce duyguları etrafında örülen ağ, mağduriyet ve mahkûmiyetlerine yol açmıştır.

Gelelim hesabımıza...

‘Uzun tutukluluk süreleri’, ‘Yargı sürecinin uzunluğu ve karmaşıklığı’, ‘Kurgulanmış delilleri’ ile 'Hukuk Tarihinde Kara Bir Sayfa' olarak nitelendirilen 'Sözde Ergenekon Davası' nın ilk tutuklularından Muzaffer Tekin'den hareket ederek bir kıyaslama yapmak istiyorum.

Neden Muzaffer Tekin? Çünkü o, ilk tutuklulardan birisi ve benim onu seçmemde bundan başka bir ölçü bulunmadığını özellikle belirtmek isterim.

Muzaffer Tekin, 15 Haziran 2007’de tutuklandı.

Bugün 1 Mart 2014.

Aradaki süre ‘6 yıl 8 ay 15 gün’, bir başka deyişle 2446 gündür içeride… Suçu, ‘Memleket Sevdası’ herhalde ne bileyim…

‘Adi Suç’
isnadı ile tutuklanan Güler, Çağlayan ve Zarrab ise 73 günde çıktılar içeriden ve Başbakan da bunu ‘Hak Yerini Buldu’ diye yorumladı…

Ben de diyorum ki…

Tüküreyim Böyle Adaletin İçine…





https://twitter.com/drtayfunbudak

https://www.facebook.com/tayfun.budak.790

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Vedat 10 yıl önce

tayfun, ciğerim sen toparlanmayacaksın. insanlar tane veya adet sözcüğüyle ifade edilmez. asabımı bozma.

Misafir Avatar
Tayfun Budak @Vedat 10 yıl önce

eh vedat kardeş, sen zaten cevabı vermişsin. "insanlar" tane veya adet sözcüğüyle ifade edilmez :-))) ama sen ilk iğneye atlıyorsun, biraz es ver, iki kere oku öyle eleştir, ben de balıkçılıktan keyif alayım değil mi? :-)))

Misafir Avatar
Vedat 10 yıl önce

ben de naçizane bir yazarım ve yanlış yapana acımam tayfun. ikidir seni okuyorum ve her okuduğumda hırpalanman gerektiğini düşünüyorum. dile hakim olacaksın. yoksa elimden kurtulamazsın.

Misafir Avatar
Tayfun Budak @Vedat 10 yıl önce

vedat kardeş, o zaman benim diğer 20-25 yazımı daha okusan ne iyi olur :-) eleştirilmek hoşuma gitti... :-)))

Misafir Avatar
Vedat 10 yıl önce

seni takdir ettim tayfun'um. ben ustayı da yıllardır eleştiriyorum ama iplemiyor.

Misafir Avatar
Mehpare çelik 10 yıl önce

sevgili tayfun kimileri vardır taneyle adetle ,kimileride kişilikleri ve erdem içeren vasıflarıyla anılırlar...yüreğine sağlık,kime tane deneceğini.hatta bana kalırsa zerre bile denmeyecek zavallıları nasıl sıfatlarla anman gerektiğini çok iyi saptamışsın..gerisi laf-ı güzaf...aldırma ...kervan yürüyor,birileride ...el sallıyorlar galiba....

Misafir Avatar
Vedat @Mehpare çelik 10 yıl önce

madem öyle diyorsunuz, öyle olsun. bi kaç tane bakanımız, bir adet de fatih altaylı'mız mı var yani? bu arada mehpare çelik ismi hiç yabancı gelmedi. eski bir sunucu mu?...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87